Guidad skogspromenad med ett bad i dina sinnens djup

Skogsbad innebär att vistas i naturen med öppna sinnen för att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel komma åt hälsofördelarna.

Syftet med denna aktivitet är att väcka upp den läkande kraften i din inre natur och medvetandegöra hur du kan använda dina sinnen för att uppnå inre balans och god hälsa genom att följa naturens rytm.

På en långsam promenad tillsammans i skogen väcker jag stilla och ödmjukt upp dina sinnen så du kommer in i naturens rytm, som också är din rytm. Genom att bli medveten om och öppna dina sinnen, överbryggas distansen till naturen som skapats genom dagens moderna samhälle och leverne.
Människan har ett biologiskt behov att vara nära och känna samhörighet med naturen. Samhörigheten vi känner för naturen är fundamental för vår hälsa och för hela vår existens. Den är viktig för våra själar och den ger oss hopp.
Jag guidar dig i sinnenas outgrundliga natur för att väcka upp känslor som fyller dig med energi, livskraft, som piggar upp och som låter dig förundras över Moder Jord och universums skönhet och mystik.

Forskning har visat att vi läker snabbare då vi har tillgång till naturen.
Studier som gjorts kring skogsbad har visat att det finns många hälsofördelar med att vistas i naturen med öppna sinnen. Vår sömn blir längre och bättre, våra känslor påverkas positivt, sänkt blodtryck, det främjar hjärta, blodkärl och ämnesomsättning, lindrar stress och får kroppen att slappna av, sänker blodsocker nivån, förbättrar koncentration och minne, hjälper mot depression, höjer smärttröskel, ger mer energi och livskraft.
Skogsbad boostar också immunförsvaret genom dels en ökning av Nk-celler och en höjning av
Nk-cellers aktivitet. Nk-cellerna är våra naturliga mördarceller och en sorts vita blodkroppar. Den attackerar ovälkomna tumörceller eller celler infekterade med virus.

I dag är det många som lider av någon form av stress eller att ha känslan att inte vara närvarande, en känsla av att inte vara i kontakt med sig själv. Stress orsakar en långsamt nedbrytande process i din kropp. När du lider av stress försvagas ditt immunförsvar och blir du lättare sjuk. Skogsbad hjälper dig att komma tillbaka till basen, till nuet där du kan leva livet mer i harmoni med dina behov, vad du behöver just nu. Ett enkelt och billigt sätt att skapa mer tid för reflektion och återhämtning.

Vi behöver få insikt om vem vi är på djupet för att ha en genuint god hälsa och för att kunna bevara den i längden. Genom att väcka våra sinnen, stilla våra tankar och röra oss i långsamhetens lov ger vi oss själv tillåtelse att lyssna på kroppens och själens behov för att finna vägar till självläkning.
I stillheten blir vi stark.

Skogsvistelsen avslutas med en te ceremoni. Det är en stilla, meditativ sund där vi avnjuter en kopp te med hjärtat.


Jag öppnar nu upp för att erbjuda klienter/kunder att boka en guidad skogspromenad med ett bad i sinnenas djup, i närvaron i nuets ögonblick.

Jag tar emot enskilda kunder och grupper. Bokning kan också göras av företag som vill ge sin personal något extra för återhämtning