Zhineng qigong

Qigong-klass

Under en kurs med10 fysiska träffar håller i qigong lektioner där jag ger dig möjligheten att lära dig grunden till Zhineng Qigong (Lyft upp Qi).
Zhineng qigong är en mycket kraftfull qigong metod som 1997 utnämndes till den bästa och mest hälsofrämjande qigong metoden i hela Kina för att den är säker, välbeprövad och förutsägbar, mycket effektiv för att förbättra hälsan.
Under de 10 lektionerna lär du dig bla, hur själva rörelserna ska utföras steg för steg så du sedan efter kurens avslut kan fortsätta träna själv hemma, vilket är en mycket viktig del för att uppnå de resultat du vill ha med din träning.
Kursen varvas med övningar för att öka din energikänslighet som är grunden till förståelsen av hur Qi flödar genom våra kroppar.

Vad är qigong?

Qigong är en mångtusenårig kinesisk självträningsmetod som bär kunskap om mänsklig förmåga att kontrollera både kropp, sinne och energi (QI).
Den är byggd på ett holistiskt sätt att se på världen.
Den bygger på en helhetssyn på människan.
I västvärlden sorteras qigong in som alternativ- eller komplementär medicin eller sägs tillhöra energimedicin.
Enligt den österländska filosofin hänger allt ihop. Den säger att allt är energi.
Här drar jag en parallell till att vi är vad vi tänker, vad vi känner, vad vi äter och hur vi agerar.
Qigong är en träningsform där vi genom långsamma medvetna rörelser, samlar in och fyller på med Qi. Qi betyder livsenergi.

Varför träna qigong?

Qigong är en kraftfull väg till självläkning, bättre hälsa, ökad livsenergi och livskvalité.
Du kan utöva qigong i ett syfte att både förebygga och rehabilitera symtom och sjukdomar.
Rörelserna vi utför går på djupet och släpper på spänningar i hela kroppen, ökar syresättningen och cirkulationen av blodet, smörjer leder, ökar det lymfatiska flödet vilket bidrar till ökat immunförsvar.
Det parasympatiska nervsystemet aktiveras och ger oss en upplevelse av lugn och ro. Kroppen kan börja självläka.
Du kan utöva qigong för att utveckla ditt energimedvetande och därmed din känslighet att läsa av obalanser i din fysiska-, mentala-, emotionella- och din andliga (Qi) kropp.
Genom fokuserad intention i de rörelser som qigong har utvecklat under tusentals år och kontinuerlig övning, stärker du din kropp och skapar balans på alla plan.

Syftet med denna kurs är att ge dig ett kraftfullt redskap till god hälsa.
Jag har under många år intuitivt utvecklat mitt eget energimedvetande och healingförmågor.
Jag har fått en del starka verktyg med mig på vägen.
Det jag vill ge dig är att hitta ett verktyg till hälsa och välmående, som du sedan kan utveckla vidare långt efter denna kurs.
Vi har alla den självläkande kraften inom oss, vi måste bara lära oss att lyssna till kroppen och själens behov.